تاریخچه فال قهوه

قهوه نوشیدنی 70% مردم دنیاست،و بسیاری از ملل از دیرباز به خواص گوناگون آن واقف بوده اند.

خاصیت آرام بخشی و تسکین آن از این ماده،نوشیدنی اصلی و مهم مجالس پذیرایی را ساخته است.ضمن نوشیدن قهوه نوعی سرگرمی و تفنن ابداع شد که به آن فال قهوه نام داده شد.

قهوه بدلیل داشتن مواد غیر حلال و جامد همیشه مقداری ته نشین دارد و از آنجاییکه رسوب این مواد به شکلها و تصاویر مختلف شباهت دارد،به نحوی ارتباط بین سرنوشت نوشنده قهوه و این تصاویر،انگاشته و از اینجا قواعد فال قهوه پیدا شد.

تغییر این شکلها نوعی آینده بینی به حساب آمده که بین ملل نوشنده قهوه بسیار رایج و جاری است،حتی مجامع و مراکز و انجمن ها و نشریات مربوط به آن دایر گردیده است.

اساس فال قهوه به اشکال مورد مشاهده در فنجان قهوه مربوط می شود،لکه ها و سایه ها به شکلها نسبت داده شده و برای هر شکل تعبیر خاص قائلند.

در بین اشکال مشاهده شده صورتهای بروج دوازده گانه و بروج فلکی از اهمیت بیشتری برخوردارند.برای پسشگویی دقیق تر فال بیننده می بایست به تفاسیر مربوط به این بروج نیز آشنایی داشته باشد.

باید توجه داشت که شکل بروج می بایست در فنجان تقریبا مشخص بوده باشد.البته وضوح تصاویر در بقیه موارد آنچنان اهمیتی ندارد ولی شکل بروج و نشان دهنده ذات و ساخت درونی فرد می باشد و می بایست واضح و روشن باشد.در تفسیر فنجان شکلهای تیره ملاک می باشند ولی بعضی افراد به اشکال سفید نیز توجه می کنند.

معمولا ته فنجان را در محل دل و پیرامون محل وقوع حوادث و وقایع می دانند؛طول تصاویر نشانه طول واقعه است؛از کف فنجان تا لبه آنرا طول یک عمر به حساب می آورند؛مثلا اگر آبشاری دیدید که ارتفاع آن تا بیه فنجان آمده باشد نشان دهنده این است که موفقیت تا آخر عمر ادامه دارد؛اگر وسط دیواره فنجان باشد موفقیت تا نیمه زندگی ادامه خواهد داشت.

http://www.pichak.net/blogcod/zibasazi/06/image/pichak.net-71.png

مقدمات لازم برای فال قهوه

الف-وسایل مورد نیاز برای فال قهوه

1- قهوه

قهوه لازم برای فالبینی قهوه ای مخصوص می باشد که می بایست مقداری ناخالصی یا دُرد به اندازه لازم دارا باشد و  با قهوه نوشیدنی فرق دارد.پس دقت شود که قهوه فالگیری که به قهوه ترک معروف است تهیه گردد.

 

2-قهوه جوش

قهوه جوش می بایست ساده و بقدر کافی جادار باشد و حتی الامکان دهانه آن تنگ و جنس آن فلزی و هر چه کهنه تر و قدیمی تر باشد بهتر است.

 

3- فنجان و نعلبکی

فنجانهای خیلی کوچک مطلوب نیست و می بایست فنجانهای متوسط با ساخت ساده انتخاب شود و دارای لبه بلند باشد.از انواع چینی ساده و هر چه  قدیمی تر مطلوب تر است.

 

4-آتش

آتش طبیعی از سوختن ذغال و هیزم ترجیح داده می شود ولی نوع آتش زیاد مورد توجه نیست.

 

5-شکر یا قند

شکر یا فشرده برای هم شیرین کردن قهوه که طعم تلخ دارد و هم برای قوام آمدن دُرد قهوه لازم است.

 

6-سینی

سینی قدیمی شکل دار فلزی مطلوبترین سینی می باشد

 http://www.pichak.net/blogcod/zibasazi/06/image/pichak.net-71.png

ب-طریقه درست کردن قهوه

به اندازه هر نفر یک قاشق پر مربا خوری قهوه در قهوه جوش ریخته و به اندازه هر یک قاشق قهوه یک فنجان قهوه ،آب، و به اندازه هر تعداد قاشق نصف آن شکر اضافه می کنیم.

خوب هم می زنیم و روی آتش می گذاریم با حرارت کاملا ملایم و چند بار آن را بهم می زنیم تا کف بالای آن جمع شود به این کف (خامه قهوه) می گویند در این لحظه قهوهجوش را از روی آتش بر می داریم و طوری در فنجان ها می ریزیم که بطور یکسان در تمام فنجان هاخامه قهوه هم ریخته شود.

http://www.pichak.net/blogcod/zibasazi/06/image/pichak.net-71.png

ج-طریقه فال گیری

 قهوه را بنوشید ولی بگذارید دُرد آن در ته فنجان باقی بماند؛نعلبکی را روی آن گذاشته با دو دست سریعا به طرف خود برگردانده و روی میز بگذارید و تامل کنید تا کمی خشک و ثابت شود،سپس فنجان را برداشته تصاویر و سمبلها و نشانه های موجود در آن را شناسایی کرده و مطابق اشکال .البته شکلهای موجود در قهوه خیلی دقیق و روشن نیستند ولی بیننده پرتجربه به راحتی می تواند تشابه آنها را تشخیص دهد.

+ نوشته شده توسط فالگیر در یکشنبه پانزدهم اسفند 1389 و ساعت 4 بعد از ظهر |